Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ανθρωπογεωγραφία του trafficking Ερευνα για την Αθήνα, όπου λειτουργεί ένας νόμιμος οίκος ανοχής, ενώ 700 είναι παράνομοι

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201504/205538/images/det_traficking1-thumb-large.jpg
ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ-Εντονη η δραστηριότητα των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην Αθήνα, όπου λειτουργεί μόνον ένας νόμιμος οίκος ανοχής και 700 παράνομοι. «Η αρωγή στα θύματα είναι η προϋπόθεση των όποιων αστυνομικών μέτρων. Χρειαζόμαστε δομές στήριξης των θυμάτων και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε ας στηρίξουμε τις οργανώσεις που το κάνουν», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στη χθεσινή ημερίδα «Πορνεία και Trafficking» ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κωστής Παπαϊωάννου.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας έσπασε η ελληνική αρχαιολογική έκθεση στο Μόντρεαλ

Αυλαία έριξε η έκθεση με τα ελληνικά αρχαιολογικά εκθέματα "Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο", που φιλοξενήθηκε επί τέσσερις μήνες στο αρχαιολογικό μουσείο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ.Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Μουσείο, η έκθεση δέχθηκε 132.156 επισκέπτες σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας για χειμερινούς μήνες, ενώ η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα επίσης κατέλυσε όλα τα ρεκόρ από της λειτουργίας του Μουσείου το 1992.Η έκθεση, που θα έχει επόμενους σταθμούς την Οττάβα, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Μουσείο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ τον περασμένο Δεκέμβριο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο τονώθηκε από διαλέξεις που προγραμματίσθηκαν κατά τη διάρκειά της τόσο στο χώρο του Μουσείου όσο και στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.Η έκθεση, που περιελάμβανε σπάνια ευρήματα 5.000 χρόνων ελληνικής προϊστορίας και ιστορίας από 22 μουσεία, οργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και ήταν χωρισμένη σε έξι ενότητες.