Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι νικημένοι

Ανάβαλες την τελευταία πάντα μέρα τη φυγή σου Είχαμε μέσα κι οι δυο μας βαθιά τον πανικό του χωρισμού.
Νοσταλγούσαμε τόσο να χαρίσουμε τις αβέβαιες πλάνες μας στ’ όνειρο
 Όμως ποιός δε λογάριασε τα λευκά καλοκαίρια που πληγώσαν τα χρόνια μας  
 Ποιός δεν επίστεψε πως δεν είχαμε ακόμα πληρώσει το χρέος μας ολάκερο
Και βρίσκουμε την κρίσιμη τούτη στιγμή αιχμάλωτους όρκους στη νιότη μας, αισθήματα πιο πλούσια από τ’ άναμμα της σάρκας  
Ξέρεις πως πια ξεχάσαμε τ’ αμέριμνα παιδιά που σπαταλούσαν το γέλιο τους
Ξέρεις πως θά ’ρθει μια μέρα που θα φορέσουμε αλογάριαστα ολόγυμνοι τον εαυτό μας Συντροφεύοντας τις ακριβές μας αμφιβολίες, ξαγρυπνήσαμε ατέλειωτες νύχτες χωρίς δίπλα μας να ’ναι κανείς ν’ ακούσει την αγωνία της φωνής μας  
Αγαπήσαμε μια τρικυμία καινούρια, κι όμως γιατί ν’ αναβάλλουμε πάντα την ώριμη χρονολογία;
Και μένουμε δυο νικημένοι μ’ ολιγόπιστα μάταια φερσίματα.
http://www.greek-language.gr/

Επεκτείνεται η λειτουργία δομών κατά της φτώχειας

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=680543&v=0&q=80&w=300&h=225Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2015, η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και έπειτα από θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Η απόφαση αφορά 67 δομές σε 12 περιοχές της χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέοι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 225 δομές που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες. «Οι δομές καταπολέμησης φτώχειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα μέτρα που θα ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η στήριξη, η ενδυνάμωση και η επέκτασή τους, με όρους διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

Εστιατόριο α λα ελληνικά...

Εστιατόριο ελληνικής ιδιοκτησίας στο Σιάτλ, το 1936. Μία από τις φωτογραφίες που φιγουράρουν στην έκθεση για τα 100 χρόνια των ελληνικών εστιατορίων στο Museum of History and Industry.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ Εστιατόριο ελληνικής ιδιοκτησίας στο Σιάτλ, το 1936. Μία από τις φωτογραφίες που φιγουράρουν στην έκθεση για τα 100 χρόνια των ελληνικών εστιατορίων στο

Έγκλειστες γυναίκες «μιλούν» μέσω της τέχνης Έκθεση «ΘΗΒΑ χλμ.102», στο Ρομάντσο, με ελεύθερη είσοδο

Μια ομάδα της κοινωνίας, που σπάνια έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να ακουστεί, μας μεταφέρει μέσα από την τέχνη στον κόσμο του εγκλεισμού, αλλά και σε έναν κόσμο ελπίδας, όπου όλα είναι δυνατά και ο άνθρωπος παραμένει ελεύθερος υπό όλες τις συνθήκες.

Με κατεδάφιση απειλείται το σπίτι των παιδικών χρόνων του Μενέλαου Λουντέμη


Με κατεδάφιση απειλείται το σπίτι των παιδικών χρόνων του Μενέλαου Λουντέμη
Την κατεδάφιση του σπιτιού, στον Εξαπλάτανο Πέλλας, όπου ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης, Μενέλαος Λουντέμης, πέρασε τα παιδικά του χρόνια, εισηγείται αρμόδια επιτροπή, που έκρινε το κτίσμα επικίνδυνο για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων.