Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ψαραντώνης: Με δύναμη και τη λύρα του από τα Ανώγεια στο Μετς Ο «ροκ» λυράρης και ερμηνευτής εμφανίζεται στο Half Note από τις 6 ως και τις 10 Μαρτίου


Ψαραντώνης: Με δύναμη και τη λύρα του από τα Ανώγεια στο Μετς
Τα Ανώγεια της Κρήτης είναι περίεργος τόπος. Δεν μπορώ να πω αν είναι άγριος ή ήμερος αλλά είναι άλλος τόπος. Αλλοι άνθρωποι, άλλος αέρας, άλλες μυρωδιές, άλλες εικόνες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης), για παράδειγμα, ασχέτως του αν το έχει αντιληφθεί ή όχι, μεταφέρει με τη μουσική του από τα μέσα της δεκαετίας του '50 ως σήμερα αυτή τη μαγεία της γενέτειράς του όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά κυρίως εκτός αυτών. Εχει παίξει και συνεχίζει να παίζει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνικότητας. Οι κριτικές διθυραμβικές. Τόσο από τους συναδέλφους του όσο και από τον Τύπο. Αλλά δεν νομίζω ότι το άλφα και το ωμέγα της δουλειάς του είναι τα συγχαρητήρια. Είναι η μουσική, η λύρα. Να σκύβει το κεφάλι, να την πιάνει στα χέρια του και να παίζει, να παίζει, να παίζει...

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΜΑΝΑ & ΓΙΟ «Θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή...»

Η οικογενειακή τραγωδία με τη διπλή αυτοκτονία μάνας και γιου, που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Χαλκίδα, εξακολουθεί να συγκλονίζει, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ στην οποία ζούσαν μάνα και γιος
Ενα σημείωμα αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων με τους οποίους είχε μιλήσει κατά το παρελθόν η 63χρονη Κατερίνα Αμπελιώτη, η οποία μαζί με τον 27χρονο γιο της, Αναστάσιο - Μάριο Μερσίνα, βούτηξαν στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν στην οδό Σαμαρτζή, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο τραγικό θάνατο, καταδεικνύουν ότι στην πράξη αυτή οδηγήθηκαν εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζαν από το 2011.
Λίγη ώρα μετά τη διπλή αυτοκτονία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι βρήκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα της 63χρονης, με το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε αλλά και εξηγούσε τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και αφήνει αιχμές κατά του ΙΚΑ και της Δικαιοσύνης.
Ο Γολγοθάς της 63χρονης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, όταν η επιτροπή του ΙΚΑ εξέτασε την περίπτωσή της και έκοψε την αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε για λόγους υγείας.
Την τελευταία τριετία αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσει, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπη με μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία και την οδήγησε στην απελπισία.

6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η συγνώμη ήρθε αργά

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες ο 57χρονος συνταξιούχος τραπεζικός για το ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος της 29χρονης νιγηριανής καταγωγής γιατρού Σόλες Γκόντγουιν, το βράδυ της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η γιατρός στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, Σόλες Γκόντγουιν
Η γιατρός στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, Σόλες Γκόντγουιν
Η τελευταία, που έκανε δεκτή τη μεταμέλεια του ασθενούς της, μιλώντας στο «Εθνος» αποκάλυψε πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται ρατσιστικού τύπου συμπεριφορά στην Ελλάδα.

Η αγάπη 18χρονης για τα αρχαία ελληνικά τής χάρισε ευρω-πρωτιά

Ερωτευμένη με τα αρχαία ελληνικά και την Ελλάδα! Η 18χρονη Τάνια Χατζησταυρίδου πρώτευσε στον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κλασικών Γλωσσών (Certamen Europeo delle lingue classiche), που διοργανώθηκε στη Ρώμη από το κλασικό λύκειο «Dante Alighieri». Μαθήτρια της Γ' λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, διακρίθηκε για το δοκίμιο στην κατανόηση κειμένων που ήταν γραμμένα στα αρχαία ελληνικά και στα λατινικά.

Μυστήριο και καθυστερήσεις με τους 65 σκελετούς του Σφεντυλίου

Μυστήριο και καθυστερήσεις  με τους 65 σκελετούς του Σφεντυλίου
CANDIANEWS Με πολύ ενδιαφέρον η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA σε 65 σκελετούς που βρέθηκαν από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα στην περιοχή Σφεντύλι, ένας τόπος που βουλιάζει σήμερα, λόγω του φράγματος του Αποσελέμη. Την έρευνα διεξάγει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ. Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα, που έφερε στο φως αυτόν τον θησαυρό εκτιμά ότι πρόκειται για κατοίκους της Μινωικής Κρήτης και έχει υπό την εποπτεία της το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που πιθανολογείται ότι φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου Ηρακλείου.