Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Telegraph: Tα 11 πιο αραιοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας

http://i.huffpost.com/gen/2622166/thumbs/n-GREEK-ISLANDS-large570.jpg
Έντεκα εναλλακτικές προτάσεις στους συνήθεις νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας παρουσιάζει η βρετανική Telegraph, η οποία συνέταξε μια λίστα με τα 11 πιο αραιοκατοικημένα νησιά: «υπάρχουν δεκάδες νησιά βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου τα οποία παρέχουν πλήρη γαλήνη και μια ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από το πλήθος. Αυτός είναι ο οδηγός μας στα πιο αραιοκατοικημένα από τα ελληνικά νησιά, όπου το μέσο μεταφοράς μπορεί να είναι γάιδαρος αντί για ταξί ή λεωφορείο, και το καλύτερο μάθημα είναι να μάθει κανείς να μην κάνει και πολλά πράγματα». Ακολουθεί η λίστα, όπως παρατίθεται από την Telegraph

Οι βιβλιοθήκες ως εκπαιδευτικό think tank

Στελέχη από τον χώρο της εκπαίδευσης, ακόμη και άνεργοι καθηγητές, έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου χάρις στο νέο πρόγραμμα του Future Library -του δικτύου βιβλιοθηκών που αναπτύχθηκε από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)- που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου (ΚΙΚΠΕ). Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται σε βιβλιοθήκες της χώρας αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία κατά την οποία το ΚΙΚΠΕ προσκαλεί πανεπιστημιακούς ΑΕΙ και ερευνητές των σημαντικότερων ερευνητικών κέντρων της χώρας, οι οποίοι κάνουν διαλέξεις σε θέματα που άπτονται της διδακτέας ύλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ακόμη και να διατηρήσουν επαφή με τις εξελίξεις γύρω από το αντικείμενο σπουδών τους στην περίπτωση που είναι εκτός αγοράς εργασίας. ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - semm@naftemporiki.gr Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς τώρα στα τουρκικά

Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς τώρα στα τουρκικά

«Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς» σε κείμενα του Τάσου Αποστολίδη και εικόνες του Γιώργου Ακοκαλίδη, κυκλοφορεί τώρα και στην Τουρκία. Η γνωστή σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο, βγαίνει στη γειτονική χώρα από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο istos, με μεταφραστή τον Berivan Bazencir. Ο εκδοτικός οίκος istos ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία των μελών της Ρωμαίικης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και θέτει ως βασικό του στόχο την προώθηση έργων σχετικών με την πολίτικη ιστορία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο αστικό βίο. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του, «αναβιώνοντας μια πλούσια, εγχώρια, εκδοτική παράδοση, ύστερα από διακοπή μισού περίπου αιώνα, ο «ιστός» φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το υπάρχον «πνεύμα νοσταλγίας» για τους Ρωμιούς με μια ουσιαστική και σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή». Στα τουρκικά έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι κωμωδίες «Λυσιστράτη» και «Ειρήνη», ενώ την άνοιξη του 2015 αναμένονται και οι «Ιππείς».