Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


«Οι θάνατοι αυτοί καταδεικνύουν την αποτυχία των προγραμμάτων αναπαραγωγής και τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στην αιχμαλωσία. Το στρες και οι θάνατοι των δελφινιών στα δελφινάρια φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το αίτημα των οργανώσεων για απαγόρευση της αιχμαλωσίας των κητωδών στη χώρα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή είναι η φωτογραφία χάρη στην οποία συγκεντρώθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια για ένα σχολείο

Αυτή είναι η φωτογραφία χάρη στην οποία συγκεντρώθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια για ένα σχολείο
Όλα ξεκίνησαν με τη φωτογραφία ενός πιτσιρικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο μικρός Αφροαμερικανός, από μια φτωχογειτονιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, συναντήθηκε κατά τύχη με έναν διάσημο φωτογράφο και το πορτρέτο του, που έκανε τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, επέτρεψε μέσα σε λίγες ημέρες να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το σχολείο του.

 Ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον, γνωστός από το μπλογκ "Άνθρωποι της Νέας Υόρκης", έπεσε πάνω στον 13άχρονο Βιντάλ Τσάστανετ στην υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν, τον περασμένο μήνα. Φωτογράφισε το παιδί με το φούτερ και το αφοπλιστικό χαμόγελο και ανάρτησε τη φωτογραφία στο μπλογκ του με ένα σύντομο σχόλιο. Σ' αυτό, ο Βιντάλ έπλεκε το εγκώμιο της διευθύντριας του σχολείου του, λέγοντας πόσο πολύ τον έχει επηρεάσει στη ζωή του.