Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Daily Mail: Τέλος για την κυρία Κλούνεϊ; Η κυβέρνηση Τσίπρα αλλάζει στρατηγική για τα Μάρμαρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Αυλαία για τη νέα κυρία Κλούνεϊ; Η δικηγορική εταιρεία της Αμάλ μπορεί να απομακρυνθεί από σύμβουλος αναφορικά με τα Ελγίνεια από τη στιγμή που η αριστερή νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναθεωρεί τις συμφωνίες». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση του υπουργείου Πολιτισμού για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα βασίζεται στις δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά στους «Times» του Λονδίνου την περασμένη Κυριακή στους οποίους είχε αποκαλύψει ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση «στρατηγικής»πάνω στην οποία θα στηριχθούν οι προσπάθειες της χώρας να επαναπατρίσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Συρία, η «Μικρή Μακεδονία»: Αμφίπολη, Δίον, Πέλλα

Ο «χαιρετισμός» στη «φιλτάτη Συρία» είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Από την έναρξη -σχεδόν- του εμφυλίου πολέμου (το 2011) στον σπαρασσόμενο τόπο της Μέσης Ανατολής, σε μία από τις αρχαιότερες χώρες στον κόσμο, με ιστορία 7.000 χρόνων.

Μόνο το 40% των δωρεών κατά του Έμπολα έφτασε στις πληγείσες χώρες Έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων

Μόνο το 40% των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές μέχρι τα τέλη του 2014 για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική δόθηκε στις πληγείσες χώρες, σύμφωνα με έκθεση υπηρεσίας του ΟΗΕ. Όπως αναφέρει ειδικότερα η έκθεση του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, μόλις 1,09 δισ. δολάρια (περίπου 950 εκατ. ευρώ) διατέθηκαν στις κυβερνήσεις της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέα, των τριών χωρών δηλαδή που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας.