Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Αθηναίων: Περιστατικά υποσιτισμού σε σχολεία κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί στο συμβούλιο-

Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων - ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ - έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.

Ματιές στην Ιστορία: Το μήνυμα της σφαίρας αποκάλυψε μια αστεία ιστορία, 71 χρόνια αργότερα

*Μια διδακτική Ιστορία για το Δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε. Υπάρχουν και χειροβομβίδες με δύο περόνες , ας προσέχουν τι πετούν μη και βρεθούν με κάποιες απασφαλισμένες στα πόδια τους

Ιταλοί ερευνητές πεδίων μαχών του Β' Παγκοσμίου αναζητούσαν στην περιοχή της Τοσκάνης αντικείμενα που σχετίζονταν με τις σκληρές μάχες που διεξάχθηκαν στην περιοχή μεταξύ Συμμάχων και ναζί τον Αύγουστο του 1944 και μεταξύ άλλων αντικειμένων βρήκαν και μια σφαίρα.

Ματιές στην Ιστορία: Το μήνυμα της σφαίρας αποκάλυψε μια αστεία ιστορία, 71 χρόνια αργότερα

Καθόλου ασυνήθιστο να βρεθεί μια σφαίρα σε ένα πεδίο μάχης, αλλά η συγκεκριμένη είχε μια ιδιαιτερότητα που τράβηξε την προσοχή των ερευνητών:Η βολίδα της σφαίρας ήταν σφηνωμένη ανάποδα στον κάλυκά της, γεγονός που καταδείκνυε ότι κάτι υπήρχε μέσα. Πράγματι, οι ερευνητές στη συνέχεια άνοιξαν τον κάλυκα και βρήκαν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα μέσα στον κάλυκα.Το μυστήριο βάθυνε, καθώς οι ερευνητές δεν ήξεραν τι σημαίνει αυτό το μήνυμα και έτσι αποτάνθηκαν σε άλλους ειδικούς.

Κώστας Αξελός: Η έλλειψη οράματος ήταν κάτι που με πονούσε αφάνταστα


Ο Κώστας Αξελός, φιλόσοφος και στοχαστής, έφυγε σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου του 2010



Γεννήθηκα σε μια μεγαλοαστική οικογένεια, γνώρισα την οικογενειακή θαλπωρή και μαζί και την οικογενειακή ασφυξία. Από παιδί ήταν κάτι που με έσπρωχνε πέρα από την οικογένεια, πέρα από τον τόπο. Ποιο είναι το πολύτιμο στοιχείο της παιδικής ηλικίας: το πολύτιμο στοιχείο της παιδικής ηλικίας θα 'λεγα αυτή η θαλπωρή, για τα παιδιά που μπόρεσαν βέβαια να την γνωρίσουν – εκατομμύρια παιδιά δεν την γνωρίζουν – αλλά και ο κλοιός μέσα στον οποίον κλείνει τον νέον άνθρωπο, το παιδί, και τον σπρώχνει στην εφηβεία.