Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ελλάδα η μητέρα της 4χρονης που βρέθηκε δίπλα στο νεκρό πατέρα της Ειχε εντοπιστεί στον Εβρο

Στην Ελλάδα η μητέρα της 4χρονης που βρέθηκε δίπλα στο νεκρό πατέρα της
Την αγκαλιά της μητέρας της περιμένει τώρα η μικρή Τάλα, το τετράχρονο κοριτσάκι που αναγκάστηκε να παραμείνει επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα του, στον Έβρο, μέχρι να την βρει ένας αγρότης και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο 32χρονος σύρος πατέρας του κοριτσιού την είχε μεταφέρει στους ώμους του, μέσα από τον ποταμό Εβρο, με αποτέλεσμα το παιδί, όταν βρέθηκε, να είναι στεγνό και ο πατέρας του να χάσει, πιθανότατα, τη ζωή του από το κρύο, αφού από τη μέση και κάτω το σώμα του ήταν μελανιασμένο.Το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο σπίτι του «Χαμόγελου του παιδιού», στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, και ήδη έχει εντοπισθεί η οικογένειά του στη Δαμασκό.

Έρευνα: Αύξηση των αυτοκτονιών έφεραν τα μέτρα λιτότητας


Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα «έπειτα από γεγονότα που συνδέονται με τη λιτότητα» διαπιστώνει μελέτη Ελλήνων και Αμερικανών ερευνητών που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση BMJ Open.

Αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου με τη Μυρτώ Αλικάκη

Ο λόγος της Κατερίνας Γώγου, ο πόνος, η αγωνία και οι κραυγές της ποίησής της, ζωντανεύουν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στην αγαπημένη ποιήτρια και ηθοποιό, στο Club του Σταυρού του Νότου, από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα για περιορισμένες παραστάσεις. (Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου λόγω Καθαράς Δευτέρας). 
Η Μυρτώ Αλικάκη ερμηνεύει αυτοβιογραφικά αποσπάσματα από κείμενα της Κατερίνας Γώγου και η Νάνα Μπινοπούλου με τον Κώστα Χαριτάτο ερμηνεύουν τα μελοποιημένα ποιήματά της από την πολυσυλλεκτική παραγωγή «Πάνω κάτω η Πατησίων» (τα ποιήματα έχουν μελοποιήσει οι: Κώστας Αθυρίδης, Βάσω Αλλαγιάννη, Τάκης Γραμμένος, Άρης Ζαρακάς, Παντελής Θεοχαρίδης, Νίκος Καλλίτσης, Πάνος Κατσιμίχας, Ηλίας Λιούγκος, Εύα Λουκάτου, Magic De Spell, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Γιώργος Μάρτος, Ματ σε δύο υφέσεις, Τάσος Ρωσσόπουλος, Μάκης Σεβίλογλου, Μάριος Στρόφαλης, Κώστας Χαριτάτος).

Αρχιτεκτονική - παρελθόν και μέλλον

Η «κατοικία Κατράντζου» (1961), στη Γλυφάδα, που κατεδαφίστηκε
Η στάθμη του πολιτισμού μας εξαρτάται από τον τρόπο που ζούμε και συμπεριφερόμαστε. Η αρχιτεκτονική αποτυπώνει με τον πιο εύληπτο τρόπο στον χώρο ακριβώς αυτή τη θεμελιακή και πρωταρχική συνθήκη «του κατοικείν». Η πόλη εμφανίζεται έτσι ως ένα συνεχές και ενεργό παλίμψηστο αρχιτεκτονικών του παρελθόντος, οι οποίες αποτελούν την κτιριακή κληρονομιά των γενεών που έζησαν και δημιούργησαν σ’ αυτήν.

«Ήθελα να γίνω δικηγόρος, αλλά απαγόρευσαν ακόμη και τα Νομικά»

«Ήθελα να γίνω δικηγόρος, αλλά απαγόρευσαν ακόμη και τα Νομικά»

«Οι βομβαρδισμοί, οι μάχες, οι σκοτωμοί ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας. Αλλά αυτός ο πόλεμος δεν ήταν τίποτα μπροστά στον τρόμο που απλώθηκε όταν η περιοχή έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Κατάργησαν όλα τα μαθήματα που αντιτίθενται στα πιστεύω τους: φιλοσοφία, χημεία, μαθηματικά. Προγραμμένα είναι και τα Νομικά γιατί σύμφωνα με την ακραία ιδεολογία τους οι δικηγόροι είναι άχρηστοι και αντιισλαμιστές αφού μόνο οι θρησκευτικοί δικαστές μπορεί να αποφαίνονται στη βάση της φανατικής τους ερμηνείας του Κορανίου: σε καταδικάζουν συνοπτικά και σου κόβουν το κεφάλι. Το πανεπιστήμιό μου είναι σε ζώνη που δεν ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και για να πηγαίνω εκεί ρίσκαρα καθημερινά τη ζωή μου. Αν πας από τον κανονικό δρόμο περνάς από τα φυλάκιά τους και πρέπει να απολογείσαι – γιατί φεύγεις, πού και γιατί πας, πότε θα γυρίσεις. Για να αποφύγεις τον έλεγχο πρέπει να κάνεις μια διαδρομή ωρών και να βρεθείς στην πρώτη γραμμή των μαχών. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και σύντομα αναγκάστηκα να σταματήσω τις σπουδές μου».

Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Γιατί η θάλασσα βάφτηκε μπλε στο Χονγκ Κονγκ;

Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Γιατί η θάλασσα βάφτηκε μπλε στο Χονγκ Κονγκ;
Το τελευταίο διάστημα η θάλασσα κοντά στην παραλία του Χονγκ Κονγκ έγινε μπλε - Οι εικόνες εντυπωσιάζουν - Τι λένε οι επιστήμονες;Το πρακτορείο Associated Press έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη εντυπωσιακές φωτογραφίες από την  παραλία του Χονγκ Κονγκ, όπου σε πολλά σημεία η θάλασσα έχει βαφτεί μπλε...